Draft

From Culture.si

Pozdravljeni,

za portal Culture.si (kjer urejamo bazo podatkov o slovenskih kulturnih producentih, prizoriščih in festivalih) smo pripravili oz. osvežili članek o vaši organizaciji/festivalu. Prosili bi za morebitne popravke ali dopolnila BESEDILA in pregled kontaktnih podatkov.

$link

Prav tako na portalu urejamo tudi zbirko FOTOGRAFIJ. Namenjene so za ponovno uporabo (za medije, bloge, promocijske tiskovine, etc.), hkrati pa so z objavo na Culture.si na voljo tudi širši publiki, saj se tiste s prosto licenco avtomatsko prenesejo v evropsko digitalno knjižnico Europeana (https://www.europeana.eu)

V ta namen bi prosili za:

1. Izbor fotografij, ki predstavljajo vaše dejavnosti (največ 5), pri čemer naj bodo fotografije v čim večji resoluciji, primerni za objavo v tisku (krajša stranica najmanj 1000 px, velikost vsaj 1 MB). Hkrati vas prosimo tudi za podatke o fotografiji: kratek opis, leto nastanka fotografije, ime fotografa. Fotografije, ki jih objavimo na portalu, so uporabnikom portala na voljo pod pogoji sledeče licence Creative Commons (https://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/deed.sl). Če se s tem ne strinjate, nas obvestite. Seveda pa bodo posnetki naslovnic vaših publikacij ali plakatov ter filmske slike objavljeni pod licenco C.

2. Vaš LOGOTIP, v pdf oz. vektorskem formatu. Namen objave logotipov vseh kulturnih institucij in organizacij iz Slovenije je olajšati delo producentom in njihovim mednarodnim partnerjem. Ime oblikovalca se navede ob logotipu in je objavljen pod polno zaščito avtorskih pravic (C).

3) VIDEO - Če bi želeli izpostaviti video posnetek, vas prosimo za izbrane povezave na Vimeo ali Youtube.

Želimo, da bi bil portal Culture.si uporaben tudi za vas, vaše obiskovalce in mednarodne partnerje. Hvala in lep pozdrav!


Uredništvo Culture.si Društvo Ljudmila


Portal Ministrstva za kulturo razvija in ureja Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost.Culture.si banner animated 195x45.gif