Festivali v Sloveniji

From Culture.siVsi festivali

       


Zaradi razglasitve epidemije tudi v Sloveniji v obdobju 12.3. - 31.5.2020 in od 18.10.2020 ter trajajoče zdravstvene krize so odpovedani številni javni dogodki, tudi festivali. Potrebna je preverba datumov festivalov.Interaktivna infografika prikazuje časovno razporeditev festivalov v Sloveniji skozi celo leto. Podatke črpamo iz informativnih člankov o festivalih, ki so zbrani v podatkovni zbirki Culture.si, teh je okrog 200, cf. Festivals.


Organizatorje festivalov vabimo, da pošljejo spremenjene oz manjkajoče festivalske datume za letošnje leto, pa tudi datume prihodnjih festivalskih edicij, v 2021 ali 2022. (culture@ljudmila.org).


Interaktivno

Infografika prikazuje trajanje posameznih festivalov po tednih in področjih (barvna skala).


S klikom na kvadratek se izpišejo osnovni podatki o izbranem festivalu. S klikom na naziv festivala je možen skok v informativni članek o dotičnem festivalu s kontakti.


S klikom na področje umetnosti v meniju pod infografiko lahko generirate prikaze za posamezna področja, e.g. plesni festivali, filmski festivali, literarni festivali, etc.


S klikom na letnico si lahko ogledate silhuete množice festivalov v posameznih letih, od leta 2012 naprej.

Koncept in razvoj

Prvotno infografiko Festivals in Slovenia je na osnovi ideje naše jezikovne urednice Jane Wilcoxen leta 2011 razvil Jure Čuhalev, skupaj z ekipo Culture.si na Ljudmili, laboratoriju za znanost in umetnost.

Časovnica festivalov od leta 1946

Lahko si ogledate tudi časovnico nastanka festivalov, ki razkriva dinamiko festivalov v Sloveniji vse od leta 1946.


Plakat

Plakat "Festivals in Slovenia 2012" je oblikoval Atelje.Balant.

Festivals in slovenia 2012.jpgThe printed version of the calendar of Festivals in Slovenia in 2012 contains 141 festivals. Later on, in 2019, the festival number rose to 199. Check out the current annual festivalscape!


Press clipping

Glej tudi

... more about "Festivali v Sloveniji"
Zaradi razglasitve epidemije tudi v Sloveniji v obdobju 12.3. +
Zaradi razglasitve epidemije tudi v Sloveniji v obdobju 12.3. +