Kultura! uspešno črpa iz programov EU za kulturo, film in AV področje

From Culture.si

Opis projekta

Grafična in interaktivna vizualizacija podatkov črpanja sredstev iz programov EU za kulturo, film in avdiovizualno področje v obdobju od 2002 do 2019 (programi Kultura 2000, MEDIA Plus, Kultura, MEDIA in Ustvarjalna Evropa) je skupni projekt pisarn Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji (pred letom 2014 Kulturne stične točke v Sloveniji/SCCA-Ljubljana in Media Desk Slovenija/Slovenian Film Centre) in Culture.si/Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost.

Namen projekta je izpostaviti uspešnost slovenskih kulturnih organizacij in producentov pri kandidiranju za sredstva iz programov EU za kulturo. Na ravni EU so se ti programi z letom 2014 preoblikovali (novi program Ustvarjalna Evropa), zato predstavljamo podatke od leta 2002 pa vse do 2019 in ponujamo strokovni domači in mednarodni javnosti v analizo prikaze najbolj pomenljivih podatkov.

V 18 letih je sredstva iz programov EU za kulturo uspelo pridobit kar 221 slovenskih organizacij, ki so sodelovale v 925 mednarodnih projektih, bodisi kot iniciatorji in vodje projektov bodisi kot soorganizatorji.

Plakat 2002–2012

23. oktobra 2013 smo v CUK Kino Šiška predstavili kratko analizo intenzivnosti in uspešnosti slovenskih kulturnih organizacij pri črpanju evropskih sredstev v preteklosti, prihajajoči program Ustvarjalna Evropa pa je podobno orisala Urška Zupanec s slovenskega Ministrstva za kulturo.

Izšel je plakat z vizualizacijo podatkov za obdobje 2002–2012. Tiskovina je na voljo v pisarni Centra Ustvarjalna Evropa ali Društva Ljudmila.

Glej tudi

Zunanje povezave


Gallery